Регіонал: Відмовившись свідчити в суді США, Тимошенко образила діаспору

Четвер, 9 серпня 2012, 15:15

Депутат від Партії регіонів Леонід Кожара вважає, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко принижує українську діаспору.

Про це він написав на своєму блозі в Українські правді.

Кожара нагадав, що в середу адвокат Тимошенко Сергій Власенко зробив заяву про відмову його підзахисної від співпраці у справі про неповернення нею боргів американській компанії Universal Trading & Investment Co., Inc., яка розглядається окружним судом США південного округу Нью-Йорка.

"Дивує, наскільки зневажливо поставився пан Власенко, озвучуючи, вочевидь, думку самої Тимошенко, до позивача – американської компанії, назвавши її представників "радянсько-американськими емігрантськими юристами" – відзначив депутат.

"Дивує цинічний, подвійний підхід до нашої української діаспори за кордоном. Коли пані Тимошенко та її захисникам це потрібно, вони активно звертаються до нашої діаспори за кордоном по допомогу, розповідають про "утиски" та "репресії". Коли ж це політично невигідно, пані Тимошенко не гребує навішуванням на тих самих діаспорян принизливих ярликів", - заявив Кожара.

На його думку, українській діаспорі за кордоном треба добре замислитися над "подібним принизливим ставленням до себе" та  бути обережними, віддаючи моральну підтримку тим чи іншим українським політикам.

"Особливо тим, які, замість належної сплати боргів, "розплачуються" навішуванням ганебних політичних ярликів", - підсумував депутат.

Як відомо, американські юристи вимагають від Тимошенко дати свідчення у справі в режимі відео конференції, Власенко, в свою чергу, заявив, що Тимошенко не стане цього робити.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...