Янукович хоче, щоб Лутковська приїжджала у тюрми без попередження

Четвер, 9 серпня 2012, 15:19

Президент Віктор Янукович вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонується надати омбудсмену право проведення перевірок в’язниць без попередження.

Про це на брифінгу в четвер заявив керівник головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов, повідомляє Укрінформ.

За його словами, йдеться про зміни до закону "Про уповноваженого Верховної Ради України з прав людини".

Законопроектом пропонується надати омбудсмену право на укладання договорів з експертами, фахівцями, представниками громадських організацій для залучення їх до перевірок будь-яких місць примусового тримання громадян без попереднього попередження та отримання дозволу.

За словами Портнова, кількість осіб, яких може залучити омбудсмен, необмежена. Групи експертів зможуть здійснити будь-яку кількість перевірок.

Портнов наголосив, що під час перевірок гарантована конфіденційність спілкування, що виключає прослуховування, а також передбачено отримання експертами будь-якої необхідної інформації від адміністрації щодо умов утримання.

Він підкреслив, що перелік місць несвободи значно розширено - тепер він включає ізолятори тимчасового тримання, пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, кімнати перебування тимчасово затриманих військовослужбовців, слідчі ізолятори, приймальники та розподільники для дітей, загальноосвітні школи і профучилища соціальної реабілітації, спеціальні виховні установи, військові частини, гауптвахти, дисциплінарні батальйони, заклади примусового лікування, психіатричні заклади, будинки дитини та ряд інших місць утримання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування