Відеоконференції в судах обійдуться у 20 мільйонів

Четвер, 9 серпня 2012, 20:21

В Україні 100% апеляційних судів обладнані засобами відеоконференцзв'язку, а до кінця року ще понад 150 районних судів будуть обладнані відеозв'язком.

Про це заявив радник президента, керівник Держуправління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов, передають "Коментарі".

За його словами, головна мета підписаного закону про участь громадян у судовому засіданні в режимі відеоконференції - зменшення витрат громадян на поїздки в обласні центри чи в інші регіони України для участі в судових засіданнях.

"За попередніми підрахунками, це дозволить державі і учасникам процесу заощаджувати в 10 разів... в першу чергу на папері і відрядженнях. Ми будемо просити Кабмін виділяти на це кошти і прискорити процес введення відеоконференцій", - сказав Портнов.

Разом з тим, за його словами, на забезпечення проведення відеоконференцій під час судових засідань в 2012 році Кабмін виділив 20 мільйонів гривень.

"Зараз мова йде про введення процедури відеоконференцій кримінальних справ в адміністративному, господарському та цивільному судочинстві", - уточнив Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування