Гриценко посадив би Ющенка замість Тимошенко

Субота, 1 вересня 2012, 21:11

Відбувати покарання у в'язниці за високу ціну на газ повинен третій президент Віктор Ющенко, а не екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Таку думку висловив один з лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина", народний депутат з фракції НСНУ Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу ТВі, передає ЛігаБізнесІнформ.

"Контракти 2006 року, коли в Україну запустили РосУкрЕнерго, то була зрада. 2009 року - також. 2010 року, "харківські угоди" - так само зрада", - сказав Гриценко.

Політик вважає, що жоден з газових контрактів, починаючи з 2006 року, не відповідає інтересам України.

При цьому він підкреслює, що за високу ціну на газ, підписану в 2009 році, повинен відповідати екс-президент Ющенко.

"У в'язниці повинен сидіти він, а не Тимошенко. Бо саме він зірвав підписання 31 грудня 2008 року угоди, де була зафіксована зовсім інша ціна на газ. Тож Путін завівся і заломив ціну в $400. Протягом декількох тижнів Європа сиділа в заморожених квартирах, був шалений тиск на Україну, а президент Ющенко поїхав кататися на лижах", - зазначив опозиціонер.

На думку Гриценка, вирішити постійні газові проблеми можна лише відмовившись від російського газу.

"Моя пропозиція - забути про російський газ взагалі. Нам не газ російський потрібен, а протигаз для того, щоб ефективно використовувати власні ресурси. І нехай Росія заламує будь-яку ціну", - резюмував політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування