Тимошенко вже не потребує стаціонару, але залишиться в лікарні - МОЗ

Середа, 19 вересня 2012, 11:27

Юлія Тимошенко вже не потребує лікування в умовах стаціонару, але, зважаючи на її бажання, українські та німецькі лікарі вирішили залишити екс-прем’єра у лікарні.

Про це заявила перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко у вівторок на прес-конференції з німецьким лікарем Лутцом Хармсом та головним лікарем ЦКЛ "Укрзалізниці" Михайлом Афанасьєвим за результатами роботи міжнародної медкомісії.

Лікарі заявили, що курс реабілітації засуджена екс-прем’єр пройшла успішно, і є помітні позитивні результати, повідомляє прес-служба МОЗ.

За словами Моісеєнко, протягом понад 4-х місяців перебування у ЦКЛ Тимошенко пройшла вже понад 350 різноманітних процедур.

Відповідно, сказала чиновниця, на сьогодні Тимошенко "не є стаціонарною пацієнткою, і єдиний метод реабілітації, до якого зараз вдаються лікарі, – це лікувальна фізкультура".

Моісеєнко повідомила, що за рішенням медичної комісії на сьогодні "будь-які медичні показання чи інші об’єктивні причини для утримання пацієнтки й надалі в умовах стаціонару відсутні".

"Тобто комісія прийшла до висновку, що пацієнтка Тимошенко фактично не потребує лікування в умовах стаціонару", - сказано в повідомленні Мінздоров’я.

"Однак, зважаючи на бажання пацієнтки, українськими та німецькими лікарями спільно було прийнято рішення залишити пацієнтку у ЦКЛ під наглядом лікарів", - додається у ньому.

Моісеєнко зазначила, що термін перебування Тимошенко у лікарні продовжено приблизно на місяць.

Головний лікар Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" додав, що майже 5-місячний термін перебування пацієнта у стаціонарному закладі "фактично суперечить усім загальноприйнятим європейським стандартам лікування".

Однак українські лікарі й надалі виконуватимуть рекомендації німецьких колег щодо посилення навантаження лікувальною фізкультурою, запевнив Афанасьєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News