Гельсінська спілка закликала Януковича трохи змінити прокуратуру

Середа, 26 вересня 2012, 11:45

Українська Гельсінська спілка з прав людини закликає президента Віктора Януковича активізувати процес проведення реформ органів прокуратури.

Про це повідомляють "Українські новини" посилаючись на прес-службу союзу.

"Збереження за прокуратурою значних непроцесуальних повноважень знецінює багато прогресивних положень (Кримінально-процесуального) кодексу, а можливість під виглядом прокурорських перевірок фактично вести переслідування багато в чому перетворює кодекс в декорацію", - сказано в повідомленні.

Українська Гельсінська спілка вважає, що реформа прокуратури залишається нагальною завданням української влади.

"Ми закликаємо президента і Верховну раду ще раз підтвердити незмінність намірів докорінно реформувати систему органів і діяльності прокуратури; прискорити роботу з реформування органів", - йдеться в повідомленні.

Українська Гельсінська спілка також закликає активізувати співпрацю з експертами Ради Європи та Європейською комісією "За демократію через право" ("Венеціанська комісія") і, спираючись на їх висновки та рекомендації, проводити реформування прокуратури.

Крім того, організація закликає робочу групу з питань реформування прокуратури та адвокатури продовжити роботу над опрацюванням пропозицій з комплексного реформування системи органів прокуратури у відповідності із загальновизнаними міжнародними демократичними стандартами.