Яценюк: Якщо практика платити залишиться у ВР, країна точно розвалиться

П'ятниця, 28 вересня 2012, 09:11

Лідер Об'єднаної Опозиції Арсеній Яценюк обіцяє, що в новому парламенті його фракція не буде залучати на свою сторону депутатів грошима.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, відповідаючи на запитання, чи буде Батьківщина платити за підтримку.

"Звідки кошти?! Якщо така практика - платити - збережеться й у новому парламенті, тоді країна точно розвалиться!" - заявив він.

"Запам'ятайте мої слова - у новому парламенті щомісяця буде створюватися кілька нових груп депутатів. Це буде глобальна міграція, і за п'ять років, якщо, звичайно, парламент проживе ці п'ять років, ми станемо свідками появи й розпаду десятків депутатських груп", - сказав він.

"Знаєте, зараз занадто багато темних виборчих плям, і мені важко уявити конфігурацію Ради. Можу сказати про "Свободу" — вони з Януковичем точно не будуть співробітничати. Інші... Не знаю. Мені б хотілося, щоб з іншими політичними силами, які пройдуть, ми були разом", - додав він. 

"Мажоритарники почнуть підтримувати нас у тому випадку, якщо вони відчують силу, і це єдиний рецепт залучення їх на нашу сторону", - підкреслив Яценюк.

"А сила може з'явитися тільки тоді, коли вони зрозуміють, що президентські вибори на носі, і тоді вони зрозуміють, куди треба йти. Так було в 2004 році. Будемо, звичайно, тиснути політично. Не хочете підтримувати закон про перерахування пенсій? Не треба! Але я в кожному окрузі буду говорити, що ваш Іванов Іван Іванович його не підтримав", - пообіцяв Яценюк. 

За його словами, у майбутньому парламенті фракція буде називатися "Батьківщина", як того вимагає закон.

"Потім, коли ми створимо спільну партію, її назва може змінитися", - сказав Яценюк.

"Перший етап створення єдиної партії вже пройшов, коли ми створили передвиборні штаби, 50% з яких очолили представники "Фронту змін". Другий етап - юридично узаконити те, що вже фактично відбулося. Як буде називатися нова партія - питання 39-е", - додав він

Відповідаючи на запитання, чому треба голосувати саме за Об'єднану опозицію, Яценюк відповів:

"Крім нас, його (Януковича) ніхто не зупинить. Так склалися обставини. Не тому, що ми кращі, а тому що інших немає. Крім нас, я не бачу нікого, хто витягне Україну з лап сусідньої держави й буде рухати країну убік Європи". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування