Богатирьова поскаржилась, що "мовники" Колесніченко-Ківалов її ігнорують

Вівторок, 4 вересня 2012, 09:59

Автори мовного закону Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко не беруть участі в засіданнях робочої групи, яка допрацьовує закон.

Про це голова робочої групи з підготовки нової редакції закону про мови, віце-прем'єр-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила журналістам у Донецьку.

"Є доручення глави держави створити робочу групу, залучити всіх - хто хоче і тих, хто був причетний до цього закону. Ківалов і Колесніченко вже не є власниками, закон діє, і це Закон України. Ми запросили їх у робочу групу, але, до речі, у них немає часу спілкуватися", - сказала міністр.

Вона зазначила, що "в робочій групі представлена вся наукова еліта з цих питань, які ми обговорюємо".

"Тому сказати, що там є якісь, знаєте, такі неправомірні обговорення цього існуючого закону, я б так не сказала. Ми й надалі запрошуватимемо авторів цього закону в робочу групу", - зазначила Богатирьова.

При цьому вона наголосила, що закон про засади державної мовної політики необхідно змінити й удосконалити.

Віце-прем'єр пояснила, що робота над змінами до мовного питання буде копіткою, прозорою, колегіальною, і остаточний законопроект буде всебічно досліджений і науково обгрунтований.

"Ми приймаємо рішення шляхом голосування, і той продукт, який напрацює ця робоча група, ми направимо в Національну академію наук для того, щоб можна було з урахуванням нашого найвищого потенціалу дати обгрунтовану експертизу наших пропозицій", - сказала вона.

"Далі законопроект направимо в Кабінет міністрів і президенту, де також над цим змінами до закону працюватимуть", - підсумувала Богатирьова. 

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування