Соціолог: Більшість у новій Раді буде пропрезидентська

Вівторок, 4 вересня 2012, 14:33

У фонді Демінціціатіви, який співорганізовує екзит-пол на вибори, вважають, що більшість у новому парламенті буде пропрезидентською.

Про це повідомила директор фонду Демократичні інціціатіви ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Цілком очевидно, що у Верховну Раду пройдуть 4 політичні сили - ... Батьківщина, Партія регіонів, Комуністична партія та УДАР. Залишається можливість проходження партії Королевської та "Свободи". Більше ні в кого жодних шансів немає. Більшість в обраній Верховній Раді буде пропрезидентською за рахунок мажоритарних округів", - сказала вона.

Вона також зазначила, що серед київських виборців популярністю користуються дві політсили.

"Що стосується партій, то лідерів два - насамперед "Батьківщина" і ненабагато відстає УДАР. Кандидати від цих партій будуть мати фору і в мажоритарних округах за рахунок підтримки партій", - відзначила соціолог.

Щодо настроїв Донбасу, то, за її словами, "безумовним лідером електоральних симпатій і зараз є Партія регіонів".

Однак Бекешкіна відзначила, що, якщо на попередніх виборах 2007 року в аналогічних передвиборчих опитуваннях за них готові були голосувати 60-70%, то зараз - 45,6%.

"Проблема в тому, що там так і не сформувалася альтернатива Партії регіонів Тому в цьому регіоні значна частина населення не хоче йти на вибори взагалі (близько 30%), а значна частина (близько 20%) не визначилася зі своїм вибором Але опозицію там так і не полюбили", - констатувала Бекешкіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News