Мішель Обама розповіла про чоловіка на з'їзді

Середа, 5 вересня 2012, 08:59

У США почався загальнонаціональний з'їзд Демократичної партії, на якому кандидатом у президенти буде висунутий нинішній глава держави Барак Обама.

Центральною подією з'їзду став виступ першої леді США, дружини президента - Мішель Обами, яка переконувала виборців переобрати президента на другий термін як "людину, якій можна довіряти".

Вона сказала, що перебування на вершині владного олімпу не змінило Барака Обаму, але виявило кращі риси його характеру, передає ВВС.

фото Brian van der Brug/Los Angeles Times

Вона говорила про історію своєї любові до нинішнього президента й згадувала жертви, на які йшли її і його батьки заради майбутнього своїх дітей.

Фото JAMES KEIVOM/NEW YORK DAILY NEWS

Вона зобразила Обаму як людину, що не відступає перед труднощами й робить те, що вважає правильним. Як приклад перша леді навела реформу охорони здоров'я, що викликала запеклий опір республіканців.

"Його хвилювало не те, чи легко це зробити з політичної точки зору. Його не так виховували. Його хвилювало, чи правильно це", - сказала Мішель Обама.

"Барак знає американську мрію, тому що він її прожив... І він хоче, щоб в усіх у цій країні була така ж можливість, незалежно від того, хто ми, звідки, як виглядаємо й кого любимо", - підкреслила вона.

У середу делегати з'їзду офіційно висунуть Обаму як кандидата від Демократичної партії на президентських виборах у листопаді, а віце-президента Джо Байдена - на новий строк на цій посаді.

Кульмінація з'їзду наступить у четвер, коли Обама й Байден виступлять із промовою.

***

Між тим у день з'їзду Міністерство фінансів повідомило, що Державний борг США перевищив 16 трильйонів доларів. Це максимальна цифра за всі часи. 

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування