Пшонка готовий заводити справи на нинішніх міністрів

Середа, 5 вересня 2012, 10:03

Генпрокурор Віктор Пшонка заявляє, що прокуратура готова порушувати кримінальні справи проти діючих міністрів, якщо буде за що.

Про це він сказав в інтерв'ю Комсомольській правді в Україні, відповідаючи на запитання, чи будуть розслідування щодо нинішніх міністрів і чиновників.

"Все залежить від них. У нас рівне ставлення до усіх, хто порушує закон, незалежно від того, про який орган державної влади або чиновника йдеться", - заявив Пшонка.

"Думаю, що ми і так чимало порушуємо кримінальних справ щодо як членів минулого уряду, так і нинішнього за перевищення влади, за хабарі, за розкрадання бюджетних коштів", - додав він.

"І це аж ніяк не політичні переслідування. Є факти, є докази, є результати експертиз. Як доказ - фігуранти, що втекли за кордон," - сказав Пшонка.

Відповідаючи на запитання про те, чи може екс-генпрокурор Святослав Піскун зазнати кари за те, що закрив справи Тимошенко, які зараз поновлені, Пшонка сказав:

"Ми знаємо, як гласно закривалися кримінальні справи, і проти Тимошенко в тому числі... Святослав Піскун без слідства, одним махом руки закрив справи проти Тимошенко".

"Коли кримінальні справи за обвинуваченням Юлії Володимирівни будуть розглянуті в суді, тоді суд має і зможе дати оцінку всім цим обставинам. У державних обвинувачів також є право ставити таке питання перед судом", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування