Журнал виплатить дружині президента Франції штраф

Середа, 5 вересня 2012, 10:43

Французький глянцевий журнал VSD оштрафований на 2 тисячі євро за публікацію фотографій президентської пари в купальних костюмах.

Відповідне рішення виніс у вівторок Суд вищої інстанції Парижа.

Журнал виплатить гроші супутниці президента Франції Валері Трірвейлер, передає Итар-Тасс.

"Нас зобов'язали виплатити 2 тисячи євро замість 30 тисяч, які вимагав позивач", - заявив редактор VSD Філіп Лабі.

За таку обкладинку журнал має сплатити 2 тисячі євро "дружині" президента 

"Зазвичай ми не коментуємо подібні події, але зараз ми дещо здивовані тим, що на нас ополчилися через публікацію таких банальних фотографій", - додав він.

За його словами, знімки були зроблені влітку під час відпочинку Олланда й Трірвейлер у літній резиденції французького президента - форті Брегансон, недалеко від Лазурного берега.

"Це звичайні фотографії з відпустки. Ми так само - у купальних костюмах - фотографували чету Саркозі й Жака Ширака з його дружиною й завжди піклувалися про те, щоб на знімках не було нічого непристойного", - зазначив Лабі.

Тим часом, в оточенні першої дами Франції стверджують, що "знімки були украдені у фотографа, і не мали бути опубліковані".

За словами адвоката Трірвейлер Фредеріка Жиффара, суд вважає, що закон був порушений двічі: не були дотримані авторські права й відбулося вторгнення в приватне життя.

"Різниця між VSD і Paris Match (який також публікував фотографії президентської пари в купальниках) у тому, що ми розмістили ці знімки на обкладинці, а " Парі-Матч" сховав їх углиб номера", - додав редактор оштрафованого журналу.

У судовому рішенні відзначається, що "не було ніякої необхідності демонструвати фотографії Трірвейлер на пляжі форту Брегансон" нібито з метою інформування громадськості.

"Крім того, знімки ніяк не можна вважати необразливими для репутації, зокрема, через те, що супутниця президента на них зображена в купальному костюмі, при цьому вона ніколи не погоджувалася на позування перед об'єктивами фотокамер у такому вигляді", - вирішили в суді.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування