"Тріолан" відмазується, що ТВі могли відключити "свої"

Середа, 5 вересня 2012, 13:49

Причиною відключення телеканалу ТВi з кабельних мереж торговельної марки "Тріолан" може бути диверсія.

Про це на прес-конференції 5 вересня заявив президент ТМ "Тріолан" Роман Сальников, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"20 липня 2012 року стався казус у мережі компанії "Тріолан" в 10 містах України: був відключений сигнал каналу ТВi. На сьогоднішній день, на мою думку, правильною версією є технічне відключення телеканалу, тобто, він був відключений інженерами, що працювали на станції нашої компанії", - сказав він.

За словами Сальникова, у цей час вони розбираються із працівниками "Тріолана", що чергували в той день, а також з їхніми керівниками. Усі документи передані правоохоронним органам.

"Мені відомо, що канал відключений через технічну несправність. У той же час у зв'язку із сюжетами, які показував ТВi, мені здається, тут замішана політична складова. Телеканал міг бути відключений його ж представниками або опозиційними структурами. Швидше за все, це була диверсія", - сказав Сальников.

За його словами, напередодні парламентських виборів існує єдина основна складова – втручання чужих технічних фахівців, які підкупили співробітників "Тріолана" з метою проникнути в мережу.

Відповідаючи на уточнююче питання представників телеканалу ТВi про те, у чому ж полягає причина відключення з кабельних мереж, Сальников сказав, що на сьогоднішній день "Тріолан" не може визначити, чи полягає проблема в устаткуванні компанії, чи в сигналі телеканалу ТВi.

Як відомо, ТВi 20 липня заявив, що компанія "Тріолан" відключила канал в 11 містах України.

У ТВі пов'язали це з "тиском, здійснюваним на телеканал".

На той же час Нацрада з питань телебачення й радіомовлення самоусунулася від вирішення конфлікту, заявивши, що конфлікт між ТВi і "Тріоланом" лежить виключно в господарській площині.

Згодом журналісти телеканалу ТВi заявили, що кабельний оператор "Воля" без попередження вирішив з початку осені перевести канал з популярного базового пакета в дорогий розширений пакет, доступний тільки для третини користувачів цього оператора.

Журналісти каналу упевнені, що тиск на ТВi, що розпочався зі стартом виборчої компанії в країні, спрямований на "знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу".

Нацрада з телерадіомовлення 4 вересня повідомила про намір провести моніторинг усіх провайдерів програмних послуг на предмет відключення каналу ТВi.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування