Клінтон висунув Обаму, "який правильно зрозумів, що треба одружитися з Мішель"

Четвер, 6 вересня 2012, 08:20

Демократична партія США офіційно висунула Барака Обаму в якості її кандидата на пост президента на виборах у листопаді 2012 року.

Про висування Обами оголосив на з'їзді в місті Шарлотте штату Північна Кароліна екс-президент Сполучених Штатів Білл Клінтон, пердає Інтерфакс.

"Я хочу, щоб Барак Обама став наступним президентом США, і з гордістю висуваю його як представник Демократичної партії", - сказав він на з'їзді.

Фото Doug Mills/The New York Times 

Він додав, що, на його думку, Обама "поза всяким сумнівом, є людиною, що може побудувати нову американську економіку мрії".

"Після вчорашнього вечора я захотів, щоб це була людина, яка правильно зрозуміла, що треба одружитися з Мішель Обамою (дружина Обами)", - пожартував екс-президент.

Фото з офіціного Твіттера Обами

Як відомо, у перший день з'їзду виступ Мішель Обами став центральною подією дня. Вона виступила з емоційною промовою, покликаною переконати виборців переобрати президента на другий термін як "людину, якій можна довіряти".

Вона сказала, що перебування на вершині владного олімпу не змінило Барака Обаму, але виявило кращі риси його характеру.

Експерти розцінюють виступ Білла Клінтона як знак відновлення відносин між двома президентами, а також спробу підвищити популярність Обами у білих американців, які належать до робітничого класу, відзначає ВВС.

Згідно з результатами опитувань громадської думки, ця частина виборців, що підтримують демпартію, досить насторожено ставиться до Обами, однак Клінтону завжди вдавалося домогтися їхньої підтримки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування