Луценко дивиться новини і читає газети. Інтернет-роздруківки заборонені

Четвер, 6 вересня 2012, 11:42

Екс-міністр внутрішніх справ впевнений, що зміна влади можлива лише за умови масових акцій.

Про це він заявив у своєму інтерв'ю Українській правді.

"Без масових акцій зміна влади не відбудеться. Придворна камарилья це розуміє і відверто готується до придушення опору. Проте, я все ще сподіваюся на мирний характер зміни влади", - сказав він.

"У нас картонна, карикатурна диктатура, але за своє всевладдя вона битиметься по-справжньому. Для перемоги над мафією потрібно не тільки голосування за об’єднану опозицію, але й активна, готова до рішучих дій критична маса небайдужих людей", - наголосив він. 

Луценко також впевнений, що знакові особи Майдану ще будуть потрібні.

"Лідери революцій не призначаються на партійних зборах. У той же час, лідери революцій не обмежуються ні депутатським корпусом, ні тюремними ґратами. Революцію роблять українські "самашедші", які щиро вірять і діють без запасних аеродромів", - сказав він.

"Люди, до речі, це дуже добре відчувають і йдуть саме за такими лідерами. Хто ними стане – покаже час. Але знаю точно, що знакові особи Майдану, їх досвід та енергія знову будуть потрібні", - додав Луценко.

Він також розповів про нові умови життя у Менській колонії, куди його доправили минулої п'ятниці.

"Побутові умови відділення, в якому я утримуюся, - добрі, особливо після майже двох років перебування у бетонному мішку Лук’янівського СІЗО. Є нормальна кухня, санвузол, дворик для прогулянок", - сказав він.

"Вперше за 20 місяців я можу дивитися на зорі не через ґрати", - додав Луценко.

За його словам, в колонії обмежені джерела інформації.

"Є телевізор із основними телеканалами. На жаль, серед них знову немає 5 каналу та ТВі. Друковану пресу – журнали та газети - отримую від рідних раз на тиждень, інтернет-роздруківки – заборонили", - сказав він.

"Щоденно маю право на телефонний дзвінок під контролем адміністрації. Це означає, що він прослуховується", - розповів Луценко.

За словами екс-міністра, його сусіди – "чотири колишні правоохоронці із різних регіонів України". "Всі вони – нормальні люди", - сказав він.

Відповідаючи на питання про відносини з персоналом, Луценко сказав:

"Стосунки із персоналом – робочі. Я не створюю жодних проблем. Щоправда, на вимогу керівництва із Чернігова не розмовляти під час дозволених телефонних дзвінків про політику відповів відмовою".

"А на пропозицію оперативно назвати тих, хто може створювати загрозу для мого життя і здоров’я – вказав на портрет В.Януковича", - розповів він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування