Тюремники Тимошенко кажуть, що стежать за нею законно

Четвер, 6 вересня 2012, 12:01

Встановлення камер відеоспостереження в ЦКЛ "Укрзалізниці" є законним.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"Встановлення камер відеоспостереження в приміщеннях ЦКЛ "Укрзалізниці" є цілком законним, і вони використовуються з метою недопущення випадків порушення законодавства, нагляду за засудженими, забезпечення заходів безпеки хворих, а також контролю дій варти й інших осіб", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі наголосили, що співробітники Качанівської виправної колонії (№54) відповідають за охорону і безпеку засуджених жінок.

"Дане питання (встановлення окремого посту та камер відеоспостереження), а також порядок несення служби і взаємодії співробітників різних відомств було погоджено керівництвом територіальних органів ДПтС та МВС України", - наголосили у пенітенціарній службі.

У прес-службі наголосили, що питання законності встановлення та використання камер відеоспостереження неодноразово перевірялось державними контролюючими та правозахисними органами, а також міжнародними правозахисними організаціями, в тому числі Європейським Комітетом проти катувань.

"Практика застосування відеоспостереження у пенітенціарних закладах і приміщеннях утримання ув’язнених осіб передбачена національним та міжнародним законодавством", - підсумували у пенітенціарній службі.

Водночас, як повідомили у прес-службі "Батьківщини", у пенітенціарній службі не змогли пояснити, кому належать три встановлені камери.

"Працівник пенітенціарної служби заявив, що лише три з шести відеокамер встановлені тюремникам, а на запитання "кому належить решта?"  відповів, що не знає, чиї це відеокамери", йдеться в повідомлені.

У "Батьківщині наголосили, що з огляду на це продовжують наполягати на оприлюдненні інформації про тих, хто нелегально встановив три відеокамери, "про які працівники пенітенціарної служби не можуть доповісти навіть суду".

Як відомо, напередодні партія "Батьківщина" заявила, що в лікарні "Укрзалізниці" нелегально та невідомо ким встановлені три відеокамери.

Раніше Тимошенко скаржилася на те, що її знімали на камеру співробітники пенітенціарної служби.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування