У МВС кажуть, що заяви про виборчі порушення – часто боротьба опонентів

Четвер, 6 вересня 2012, 12:13

Міністерство внутрішніх справ заперечує звинувачення у відсутності реакції на порушення виборчого законодавства.

Про це заявив начальник управління масових і спортивних заходів департаменту громадської безпеки МВС Олег Матвейцов на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Останнім часом у ЗМІ в інтернеті з’являється багато повідомлень про нібито значну кількість порушень виборчого законодавства й нереагування або ЦВК, або міліції на такі порушення. Такі твердження не відповідають дійсності" - сказав він.

На думку Матвейцова, такі заяви є спробою певних політичних сил дискредитувати інститути державної влади.

Він зазначив, що органи внутрішніх справ реєструють і перевіряють всі повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства й у рамках компетенції вживають заходів реагування на них.

Матвейцов розповів, що під час перевірки таких заяв встановлюється, що більшість із оскаржених дій не містять складу злочину і, як правило, пов’язані з невдоволенням окремих кандидатів у депутати Верховної Ради або їхніх представників діями політичних опонентів.

Він додав, що з початку виборчого процесу органи внутрішніх справ зареєстрували 220 повідомлень про правопорушення, пов'язаних із його перебігом, за результатами перевірки яких порушено 12 кримінальних справ.

Як повідомлялося, 16 серпня співробітники міліції затримали юриста за підозрою в заволодінні документами шляхом шахрайства для реєстрації технічного кандидата на вибори Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News