Томенко за скасування недоторканності, якщо юристи дозволять

Четвер, 6 вересня 2012, 13:28

Віце-спікер Микола Томенко готовий переконувати колег проголосувати за скасування недоторканності, але нагадав, що зміни до Конституції не голосуються на останній сесії.

Про це він заявив, відповідаючи на питання, чи буде опозиція голосувати за провладний законопроект щодо скасування депутатської недоторканності, по якому нещодавно було отримано висновок КС.

"Я розумію, що Партії регіонів немає про що говорити з виборцями, оскільки ситуація стає все гіршою. Тому вони хочуть знову повернутися до цього питання", - сказав він.

"Але Литвин чітко заявив, що зміни до Конституції не голосуються на останній сесії. Тому якщо наше юридичне управління знайде обґрунтування для голосування, я буде переконувати колег брати в ньому участь", - сказав Томенко.

Він нагадав, що опозиція також виступає за скасування недоторканності з представників інших гілок влади.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що завдяки новому закону "депутати можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності практично як і всі інші громадяни".

"Нам необхідні 300 голосів. Якщо наші колеги з опозиції, які постійно декларували, що вони проти депутатської недоторканості, дотримаються свого слова, значить у нас вистачить голосів", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування