Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Жванії назвали дивним звинувачення у "підкупі виборців"

Четвер, 6 вересня 2012, 19:18

У кандидата в депутати Давида Жванії рішення Одеського апеляційного адмінсуду про порушення в проведенні агітації вважають поверхневим.

Таку думку озвучила юрист Жванії Олена Легенченко, коментуючи рішення ЦВК про оголошення попередження кандидату за порушення обмежень проведення агітації встановлених судом.

"По-перше, в день, який вказаний стороною заявника як часовий проміжок у який Жванія нібито вручав шкільну форму учням школи, він взагалі перебував за межами Одеської області. І факт передачі форми кандидатом судом не встановлено", - відзначає юрист.

"По-друге, саме формулювання заявника про підкуп виборців у даному контексті звучить трохи дивно. Якщо слідувати логіці заявника, то в Україні з деяких пір учні початкових класів середніх шкіл раптово стали прямими учасниками виборчого процесу і отримали право голосувати", - додала Легенченко.

"Оскільки, відповідно до законодавства рішення Одеського апеляційного адмінсуду є остаточним і оскарженню не підлягає, і Жванія не має можливості в судовому порядку підтвердити свою правоту і обставини, які не були враховані судом, він, як законослухняний громадянин виконає рішення суду", - додала вона.

Юрист уточнила, що згідно пункту 13 статті 74 закону "Про вибори народних депутатів" дане порушення, за яким винесено рішення Одеського апеляційного адмінсуду не є фактом прямого підкупу виборців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування