Аваков хоче потягати ліквідаторів свого банку по європейських судах

П'ятниця, 7 вересня 2012, 10:56

Екс-губернатор Харківщини Арсен Аваков має намір подати позови до європейських судів через порушення закону при ліквідації банку "Базис".

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "Дело".

Відповідаючи на питання, як вплине на рішення італійського суду те, що Харківська облрада має намір надіслати туди документи про причетність банкірів "Базиса" до економічних злочинів, Аваков заявив:

"Щоб було куди писати, подам кілька судових позовів проти їхніх дій (влади). Проти самих чиновників – за допущені порушення закону при знищенні банку "Базис". От туди і можна буде писати. Але от заковика: судді не будуть кишеньковими українськими, а європейськими".

Аваков також повідомив, що багато його соратників на Батьківщині зазнають серйозного тиску.

"Всі бізнесмени, які пов’язані зі мною, зазнають тиску. Хтось з моїх друзів сидить у в’язниці за підробленими звинуваченнями вже третій рік. Це кілька людей. Проти інших відкрили кримінальні справи. Зараз, користуючись ситуацією з банком "Базис", відкривають ще купу кримінальних справ", - додав він.

Аваков підкреслив, що він сам до банку вже давно не має безпосереднього відношення.

Як відомо,співробітники міліції 28 серпня провели обшук у будинку на вулиці Сумській, 88 у Харкові, у якому перебувають офіс банку "Базис", компанії "Інвестор" та інтернет-огляду "Главное".

У свою чергу, екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков повідомив, що НБУ прийняло рішення про ліквідацію банку "Базис", а щодо керівництва банку порушено кримінальну справу. Пізніше сервери "Главного" були вилучені.

"Главное", "Базис" та "Інвестор" належать Авакову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування