Луценка змусили кричати до дружини крізь скло, бо не було ключів

П'ятниця, 7 вересня 2012, 12:31

Обмеження у спілкуванні екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є свідченням того, що влада не вважає його кримінальним злочинцем.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказала дружина та захисник колишнього урядовця Ірина Луценко.

За її словами, під час останньої поїздки до колонії, (коли вона записувала відповіді на питання Української правди - УП), її, не дивлячись на статус захисника, перевірили не тільки на металошукачі, але й примусили продемонструвати всі  документи.

"Хоча згідно Кримінально-процесуального кодексу, я користуюся такими ж правами, як адвокати. Відповідно, мої речі, які стосуються правової допомоги засудженому, не повинні перевірятися. А в мене витягли інтернет-роздруківки і сказали, що не дадуть їх передати", - зауважила дружина екс-міністра.

"Нам не дали поспілкуватися в живу, а посадили за скло. В той день не працювали телефони. Ми через заброньоване скло на мигах, криком намагалися передати один одному хоч якусь інформацію", - розповіла вона.

"Я попросила відкрити вікно, адже адвокат чи захисник із Луценком має спілкуватися відкрито. Є приватні розмови, право на конфіденційність. Але не зважаючи на це, вікно не відкрили", - додала вона.

"Посилалися на те, що жінка з попередньої зміни забрала ключ від нього до себе додому. Були придумані такі дурниці, аби не дати нам вільно поспілкуватися. Крім того, Юру півтори години не пускали на побачення зі мною, тому що він в руках ніс свої записи, які хотів донести суспільству", - наголосила Ірина Луценко.

Саме в цей день екс-міністр передавав свої відповіді на запитання Української правді.

"Хоча влада і застосувала до нього Кримінальний кодекс. Це зроблено з однією метою: ізолювати Луценка від суспільства, як рупора правди і свободи. Я в цьому переконуюся щодня. Ми будемо застосовувати всі правові можливості, щоб донести інформацію про те, що його позбавляють ще й права на приватне життя", - вважає Ірина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування