Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко вважає, що з журналістами буде завжди конфлікт

Субота, 8 вересня 2012, 01:05

Відносини власників засобів масової інформації і журналістів мають бути відпрацьовані на законодавчому рівні.

Таку пропозицію озвучив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи стан свободи слова в країні.

"Якщо говорити про проблеми в ЗМІ, то журналісти і політики завжди будуть знаходитись у конфлікті. Дійсно, тому що журналісти повинні турбуватися про правду, вони повинні критикувати, якщо потрібно, і дуже важко політикам сприймати це", - уточнив він.

"Я вважаю, що недопустимо і неприпустимо, щоби був тиск на канали. І від цього влада завжди програє. І завжди програє, якщо буде намагатися це робити", - заявив Тігіпко.

"Коли ми говоримо про ЗМІ, ми повинні говорити про стосунки творчих колективів журналістських і засновників, тому що я вважаю, що якраз отут є теж величезна проблема. Мені здається, що нам потрібно якраз на законодавчому рівні відпрацювати і зробити стосунки між засновниками і журналістським колективом, творчим колективом регульованими", - зазначив він.

"Вони повинні підписувати якісь контрактні угоди для того щоби журналісти могли вільно говорити і не було тиску з боку власників. Тому що, якщо казати відверто, то влада, в більшості своїй може тиснути фактично через якраз власників", - підсумував політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування