Журналісти вдруге прийдуть під Раду протестувати проти "наклепу"

Понеділок, 1 жовтня 2012, 16:47

2 жовтня о 10.00 навпроти будівлі Верховної Ради відбудеться протестна акція журналістів та небайдужих громадян проти закону про "наклеп".

Як повідомляють учасники акції, головна їх вимога – ухвалити постанову про скасування скандального законопроекту, який запроваджує кримінальну відповідальність за наклеп.

Як відомо, до порядку денного 2 жовтня внесена постанова про скасування законопроекту про "наклеп". За словами спікера ВР Володимира Литвина, це питання він поставить на голосування відразу після реєстрації депутатів.  

18 вересня Рада ухвалила у першому читанні законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини аж до ув’язнення.

Після масових протестів медіа, частина з яких вийшли з білими обкладинками, автор законопроекту, депутат від Партії регіонів Віталій Журавський заявив, що відкликає його.

Але для цього Верховна Рада має проголосувати за постанову про скасування законопроекту про "наклеп". Для цього потрібна згода 226 депутатів.

1 жовтня під комітетом Верховної ради журналісти провели акцію протесту з вимогою внести до порядку денного засідання Верховної ради постанову про скасування рішення про прийняття у першому читанні законопроекту Журавського.

Журналісти закликають всіх приходити на акцію з білими папірцями, як символ цензурованої преси та без партійної символіки.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...