США поки не думають про заборону в’їзду й санкції для Януковича і Ко

Понеділок, 1 жовтня 2012, 17:44

Сполучені Штати Америки поки не мають наміру відмовляти у видачі в'їзних віз українським офіційним особам у якості заходу тиску.

Про це говориться у відповіді Державного департаменту США на запитання ЛІГАБізнесІнформ.

Так, на запитання, чи будуть США розглядати можливість закриття кордону для деяких українських офіційних осіб, як у випадку "списку Магнітського", у Держдепі відповіли:

"Якщо мається на увазі заборона на видачу віз деяким українським офіційним особам як форма тиску, то це рішення на даний момент не розглядається".

"США продовжує закликати українську владу до завершення виборчого правосуддя, звільнення Юлії Тимошенко й інших чиновників минулого уряду, а також допустити їх до повноправної участі в політичному процесі", - заявили в Держдепі.

"На даний момент ми продовжуємо вважати, що переговорний процес із владою України буде більш продуктивним, ніж ізоляція окремих індивідуумів", - повідомили там.

Держдеп зазначив, що США на найвищому рівні, приватно й публічно, закликає українських офіційних осіб "дотримуватися політики, яка забезпечить розвиток України як демократичної й процвітаючої держави".

"Ми очікуємо, що Україна буде дотримуватися зобов’язань про проведення 28 жовтня вільних і чесних парламентських виборів. Ці зобов'язання брали на себе багато українських офіційних осіб, включаючи президента Януковича. Ми продовжимо наголошувати це перед президентом Януковичем і іншими офіційними особами", - сказано у відповіді.

"Ми, публічно й приватно, підкреслюємо перед владою України: відступ від демократії й виборче правосуддя заважають розвитку бажаних нами відносин із Україною", - заявив Держдеп США.

Крім того, на запитання, чи розглядають США розслідування про відмивання грошей фігурами, пов’язаними з Януковичем, як захід тиску щодо звільнення Тимошенко, там відповіли: "Щодо становища пані Тимошенко й пана Луценка ми віддаємо перевагу прямому діалогу з українською владою".

На заяви про те, що Сенат США ухвалив резолюцію по Україні з порушенням процедури, там порекомендували звернутися до Сенату, але зазначили: "Ілюстрацією нормального характеру процедури може слугувати те, що десятки інших рішень і резолюцій були ухвалені з голосу чи анонімним голосуванням у ході тієї ж сесії". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News