Табачник пустить 9 мільйонів на зваблення китайських і казахських студентів

Вівторок, 2 жовтня 2012, 09:04

У Міносвіти вирішили пропагувати вітчизняні вузи в Казахстані, Азербайджані й Китаї за 9 мільйонів гривень.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

До кінця року в цих країнах запланована рекламна кампанія на телебаченні й в інтернеті, презентації для ЗМІ й участь у виставках.

Договір про тендерну закупівлю рекламних послуг між державним підприємством "Інформаційно-іміджевий центр" при Міносвіти й ТОВ "Євромедіа Компани" оприлюднив "Вісник державних закупівель".

Згідно з документом, до 31 грудня поточного року виконавець вам провести кампанію з "пропаганди системи освіти України".

З держбюджету на заходи буде виділено 4,78 млн грн.

В "Євромедіа Компані", яка в основному займається проектами в медіа- і шоу-бізнесі, розповіли, що для проведення кампанії вже обрали Казахстан і Азербайджан.

В ефірах загальнонаціональних телеканалів цільових країн мають намір розмістити інтелектуально-ігрову телепрограму за участю учнів випускних класів (шість випусків по 45 хвилин для кожної із країн).

Крім того, договором передбачається створення інтернет-порталу з інформацією про переваги навчання в Україні - українською, англійською, а також мовами цільових країн.

"У Казахстані ми заручалися підтримкою найбільшого медіахолдингу "Хабар", у який входять кілька телеканалів, радіо й інформагентство. В Азербайджані ми співробітничаємо з медіахолдингом АТВ - у його складі однойменний телеканал і радіо", - розповів Грицак.

"Призом для переможців стане оплата навчання в Україні", - додав він.

3 вересня "Євромедіа Компані" одержала ще один рекламний підряд від Міносвіти на 3,78 млн грн для проведення аналогічних заходів - круглих столів і презентацій для преси - у рамках освітньої виставки "China Education Expo 2012" у Пекіні.

"Після реалізації цих двох замовлень буде досягнутий синергетический ефект, принаймні, у двох із трьох країн",— упевнений Грицак. 

У Київському національному університеті ім. Шевченко ініціативу міністерства сприйняли із захватом. А президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт вважає, що Україні  варто підвищувати якість освіти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...