Представник ПАРЄ: провал виборів в Україні - шлях Білорусі

Вівторок, 2 жовтня 2012, 09:50

Провал виборів в Україні прирівняє її до Білорусі.

Про це заявив глава моніторингового комітету ПАРЄ Андрес Еркель в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Знаєте, вибори завжди оцінюються за комплексом умов. Є проблема, пов'язана з політв'язнями лідерами. Але в той же час є і позитивні процеси - у вас заробив електронний реєстр виборців", - сказала Еркель

"Що ж, тоді, на жаль, вашу країну очікує шлях Білорусі. Я сподіваюся, що цього ніколи не станеться, але вам потрібно розуміти, що проведення виборів - це один з найважливіших критеріїв", - сказав Еркель, відповідаючи на питання про "поганих" виборах .

Глава ПАРЄ зазначив, що порівняти нинішню Україну з Білоруссю початку правління Олександра Лукашенка поки рано.

"Такі проблеми дійсно є, але я б не став прирівнювати їх навіть до ранньої Білорусії. Якщо ж мова йде про те, що у вас є відповідні тенденції, то ми повинні працювати рішуче і швидко, щоб не допустити їх розвитку" - зазначив Еркель.

"Що стосується ситуації з масмедіа, я повинен відзначити: специфіка проблем українських ЗМІ багато в чому обумовлена ​​грошима. Очевидно, що багато матеріалів в ваших ЗМІ насправді є продуктом піару, а не журналістикою", - поінформував глава ПАРЄ.

Крім того, Еркель зазначив, що в Україні дуже сильна проблема самоцензури.

"Так що у вас є певна свобода ЗМІ в якості" фасаду ", в якості декорації, але якщо зазирнути глибше, то виявляється, що всім керують гроші, а не журналістські стандарти. У вас не працюють ті принципи, які визначають розвиток масмедіа в Західній Європі ", - підсумував представник ПАРЄ.

Як відомо, голова моніторингового комітету ПАРЄ Андрес Еркель заявив, що влада завдасть величезної шкоди Україні, якщо після виборів вирішить надовго залишити у в'язниці Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування