Янукович боїться ксенофобії

Вівторок, 2 жовтня 2012, 12:10

Президент Віктор Янукович стурбований випадками проявів ксенофобії.

Про це він сказав на Міжнародному саміті з проблем захисту прав національних меншин "Досвід України для світу", повідомляють "Українські новини".

"Нас турбують факти насильницьких проявів ксенофобії, що виникають час від часу. Найчастіше такі конфлікти мають локальний особистісний характер, але потрібно бути пильними", - сказав президент.

Янукович зазначив, що посилення міграційних потоків, прояви радикальних ідеологій і політизація цієї теми можуть привести до того, що локальні інциденти переростуть в серйозну небезпеку.

"Ми усвідомлюємо це і працюємо над недопущенням подібних сценаріїв", - підкреслив він.

При цьому президент також зазначив, що фактором ризику залишається те, що представники окремих меншин з числа мігрантів ізольовані від суспільного життя.

Зазначимо, що у липні Янукович вже заявляв про локальний характер міжетнічної та міжрегіональної ворожнечі. У січні Янукович називав міжнаціональну злагоду основним досягненням України.

Як відомо, у лютому Європейська комісія проти расизму та нетерпимості заявила, що розпуск Державного комітету у справах національностей та релігій України утворив вакуум у боротьбі з ксенофобією та расовою і етнічною дискримінацією.

У доповіді йшла мова про те, що в Україні не існує вичерпного антидискримінаційного законодавства.  Більш того, попри прагнення державних органів влади посилити законодавство щодо надання притулку,  процедури визначення статусу біженця у кількох випадках блокувалися.

Крім того, у доповіді також зазначається, що "положення кримських татар не покращилося".

"Те ж саме стосується і ромів: у багатьох з них немає документів, що посвідчують їхню особу,  і все це незважаючи на зусилля місцевих органів влади, спрямованих на їхню соціальну інтеграцію", - було сказано в доповіді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування