Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Співробітники державного інституту оголосили голодування через борги по зарплаті

Вівторок, 2 жовтня 2012, 14:53

2 жовтня в Житомирі 20 співробітників Науково-дослідного інституту радіосистем оголосили голодування через борги по зарплаті.

Як повідомляє "Житомир.info", держава заборгувала співробітникам інституту більше 2,5 мільйона гривень.

За словами співробітників, з 2005 року держава призупинила фінансування держзамовлень ДП "Науково-дослідний інститут радіосистем", і люди перестали одержувати зарплату.

Працівники інституту підготували звертання до Кабінету міністрів, у якому оголосили про початок голодування.

Люди оголосили голодування через борги по зарплаті

"Акція протесту спрямована проти свавілля корумпованих чиновників Міноборони й Кабміну, а також проти бездіяльності й безвідповідальності за свої обіцянки президента Віктора Януковича, який обіцяв виплатити заборгованість по зарплаті на всіх держпідприємствах", - повідомили голодуючі.

На останній їхній лист президентові від 6 червня співробітники інституту одержали чергову відписку.

"З тих пір ніяких конкретних дій з боку влади не було. Далі ми терпіти не можемо й оголошуємо голодування з 2 по 5 жовтня", - повідомили голодуючі.

Вони вимагають від Верховної ради й Кабінету міністрів виконати рішення про виключення НДІ радіосистем з переліку підприємств стратегічного призначення й списку підприємств державної власності, які не підлягають приватизації.

"Якщо наші вимоги за 3 дні не будуть задоволені, ми почнемо безстрокове голодування, до якого приєднаються наші родини й колишні співробітники наукового інституту", - заявили співробітники.

І погрожують масовою акцією

"Люди сидять без зарплати, у них немає грошей на лікування, через борг перед Пенсійним фондом нашим співробітникам не зараховують у стаж останні 7 років роботи на підприємстві. З 2007 року проводиться процедура банкрутства, через що суд заборонив нам здійснювати будь-яку господарську діяльність", - повідомив голова профспілки НДІ радіосистем Микола Мозговой.

Він додав, що люди хочуть, щоб інститут передали в комунальну власність.

"Тоді в нас буде можливість знайти інвестора, який допоможе привести будівлюв порядок і відродить діяльність підприємства", - відзначив Мозковий.

Працівники інституту також скаржаться на жахливий стан самої будівлі, у якій усього кілька років тому виготовлялося високотехнологічне устаткування для військової техніки.

Тим часом сам державний інститут, який залишили без фінансування, розсипається просто на очах

"Кілька років тому губернатор Сергій Рижук обіцяв передати інститут у комунальну власність. Але справа з місця не зрушилася. От чекаємо, що він нам сьогодні пообіцяє", - розповів колишній директор НДІ радіосистем Іван Поліщук.

Рижука протестуючі так і не дочекалися, до них приїхав заступник Житомирського губернатора Ярослав Довгих.

Він повідомив, що питання про передачі державного стратегічного об'єкта в комунальну власність не стосується компетенції місцевої влади, але запевнив, що дане питання вже вирішується на рівні Міністерства оборони й Міністерства соцзахисту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування