Азаров вирішив повісити подорожчання енергоносіїв на США і ЄС

Вівторок, 2 жовтня 2012, 15:58

Прем'єр Микола Азаров прогнозує зростання цін на енергоносії у зв'язку з антикризовими заходами, які приймаються США і ЄС.

Про це він сказав на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України, повідомляють Українські новини.

"Зараз у Сполучених Штатах і в Європейському Союзі приймаються дуже серйозні зусилля. Федеральна резервна система оголосила про третю фазу пом'якшення, у процесі якої майже 1,5 трильйона доларів увіллється в американську економіку", - повідомив він.

"Європейський центральний банк прийняв цілу низку рішень, які сприятимуть певному вливанню ліквідності в економіку Європейського Союзу. А як на нас це відгукнеться? Відгукнеться досить просто - зростанням цін на енергоносії, насамперед", - вважає Азаров.

Зі слів прем'єра, долар, що дешевшає, підніматиме рівень цін на нафту, а відповідно, і цін на газ.

"Тому в цих заходах є й плюси, пов'язані з можливою активізацією світової економіки, а є й мінуси, пов'язані з тим, що для нас дорожчатимуть енергоносії", - продовжив Азаров.

Як відомо, раніше перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський заявив, що Україна буде збільшувати тарифи на енергоносії для населення після розробки програми адресної допомоги незахищеним верствам населення та застосування енергозберігаючих технологій

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування