Рада не скасувала наклеп і може до нього повернутися - депутат

Вівторок, 2 жовтня 2012, 18:12

Законопроект про наклеп не скасовано, він продовжує знаходитись в базі законопроектів та у будь-який момент може бути ухвалений.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань регламенту і депутатської етики, депутат від БЮТ Сергій Сас.

За його словами, голосуванням за нібито скасування законопроекту про наклеп провладна більшість та керівництво Ради ввели в оману не тільки народних депутатів, журналістів, а й все українське суспільство.

Сас продемонстрував стенограму ранкового засідання, де спікер ставить на голосування пропозицію про скасування рішення Верховної Ради про прийняття у першому читанні проекту внесення змін та доповнень до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини.

Однак, за словами Саса, відповідно до п.1 ч.1 статті 114 Регламенту ВР, за наслідками розгляду законопроекту у першому читанні парламент може приймати рішення про прийняття документу за основу з дорученням головному комітету підготувати його до другого читання.

А відповідно до статті 91 Регламенту, суб'єкт права законодавчої ініціативи вносить проект постанови, в якій рекомендує прийняти те чи інше рішення Верховній Раді.

Таким чином, за словами Саса, Верховна Рада скасувала рішення про прийняття законопроекту у першому читанні, але не відмінено постанову та пункт про доручення головному комітету підготувати законопроект до другого читання.

Депутат зазначив, що у базі законопроектів вказується, що рішення про прийняття у першому читанні скасовано, але у базі залишилась постанова депутата Журавського №11255, яку, насправді, Верховна Рада не приймала, але вона існує.

"У сухому залишку ми маємо законопроект, який не знятий з розгляду, а це означає, що він у будь-який момент може бути внесений та проголосований ще у цьому скликанні", - цитує Саса прес-служба "Батьківщини".

Як відомо, раніше з порушенням регламенту був прийнятий закон про мовну політику. Проте пізніше його підписав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування