Amnesty International: Рада має відхилити проект, що дискримінує сексменшини

Вівторок, 2 жовтня 2012, 20:39

Український парламент має відхилити законопроект, який є прямим утиском прав представників сексуальних меншин та порушенням міжнародних зобов'язань країни щодо заборони дискримінації.

Про це йдеться у заяві Amnesty International, яку цитує "Тиждень".

Організація закликає Верховну Раду відхилити законопроект №8711, прийнятий у вівторок у першому читанні.

У разі прийняття у другому читанні, цей закон призведе до дискримінації представників сексуальних меншин, включаючи порушення їх права на свободу вираження та мирних зборів.

Крім того, законопроект є порушенням низки міжнародних зобов'язань України, серед яких - Міжнародний пакт про громадянські та політичні права (МПГПП), Європейська конвенція про захист прав людини та основоположних свобод та Конвенція про права дитини. Він також суперечить рекомендаціям Європейського суду з прав людини та Комітету ООН з прав людини.

"Цей законопроект є породженням стереотипних уявлень про гомосексуальність, а не результатом належного процесу, під час якого бралися би до уваги інтереси дитини та забезпечувалися її найкращі інтереси", - заявила виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

"Якщо Україна хоче відповідати європейським та міжнародним стандартам з прав людини, український уряд повинен намагатися будувати суспільство, у якому різноманіття розглядається не як загроза, а як джерело збагачення всього суспільства", - додала вона.

Як відомо, 2 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)", який передбачає заборону пропаганду гомосексуалізму та встановлення кримінальну відповідальність за порушення цієї заборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News