Кузьмін відправив у США лист про чотири злочини Тимошенко

Середа, 3 жовтня 2012, 11:17

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін звернувся з листом до конгресу США, в якому сказав, що має докази причетності Юлії Тимошенко до вбивства чотирьох осіб.

Про це повідомила прес-секретар генпрокуратури Маргарита Велькова, пише ТСН.

Зокрема, в листі Кузьмін акцентує увагу конгресменів на тому факті, що Тимошенко підозрюють в причетності до вбивств чотирьох осіб, і він готовий надати американській стороні для ознайомлення документи слідства і докази вини Тимошенко.

"Основою резолюції Сенату стала ситуація з Тимошенко, яка, на мій погляд, була невірно сприйнята деякими американськими політиками", - йдеться в листі.

"Причиною мимовільного омани є недостатня інформованість і однобокість оцінок, які сформовані зацікавленою стороною - Тимошенко ввела в оману сенат, подаючи спеціально підібрану, однобоку інформацію, в основі якої були тільки емоції, але не факти", - пояснює заступник Генпрокурора.

За словами Кузьміна, Генпрокуратура тільки у 2011-2012 роках понад 20 разів зверталася до Департаменту юстиції і держдепартаменту США за допомогою в допиті екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка

"Проте ні на один запит ми не отримали відповіді. Нам закрили саму можливість отримати важливі свідоцтва про вбивства в Україні", - говориться в листі.

Кузьмін впевнений, що сенат США був позбавлений достатньої інформації про те, що Тимошенко завдала Україні "тяжкої, можливо, непоправної шкоди, яка відбилася на моральному стані всієї нації".

Кузьмін повідомив про готовність виступити в конгресі США і надати всі наявні документи з цього питання, а також розповісти американським ЗМІ правду про цю справу".

Як відомо, Сенат США схвалив резолюцію про звільнення Тимошенко і санкції відносно осіб, причетних до її ув'язнення.

Згідно з текстом, сенат США закликає українську владу негайно звільнити Тимошенко та інших політичних ув'язнених.

Також законодавчий орган США просить Держдепартамент своєї країни і Організацію з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) надавати "спільний багатосторонній дипломатичний тиск" на офіційний Київ з метою звільнення Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...