Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Северінсен: В українських медіа посилюється самоцензура

Середа, 3 жовтня 2012, 13:42

В Україні дедалі більшає проплачених матеріалів у ЗМІ, що свідчить про збільшення кількості випадків підкупу редакторів і журналістів, а відтак про посилення самоцензури.

Про це пише екс-голова моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи в Україні Ханне Северінсен у статті для чергового числа "Українського тижня".

Северінсен відзначила, що в Україні немає прозорості в питаннях володіння основними інформаційними ресурсами.

"До того ж спостерігається дедалі більше "джинси", проплачених матеріалів у ЗМІ. Часто воно таке неприховане, що впадає в око відразу. Але ця практика свідчить про збільшення кількості випадків підкупу редакторів і журналістів, а відтак про посилення самоцензури", - відзначає Северінсен.

Екс-голова моніторингового комітету ПАРЄ також вказала на нові загрози  свободі мас-медіа з боку законотворців, зокрема від скасованого вже законопроекту про наклеп.

"Це документ, який прямо суперечить обов’язкам України перед Радою Європи", - зазначила Северінсен.

Також вона прокоментувала заяву "Українського тижня" про тиск на видання "з боку влади та пов’язаних із нею монополістів медіа-ринку" і "видавлювання журналу з ринку в спосіб блокування його доступу до читачів" від початку вересня:

"Незалежні часописи на зразок "Українського тижня" нині зазнають дискримінації на медіа-ринку, зокрема витіснення з місць розповсюдження в Міжнародному аеропорту "Бориспіль", через те, що публікують "матеріали проти нинішнього уряду".

"Україна не повинна дозволяти таких проявів тиску на вільну пресу, як приклад нецивілізованої реакції на чесну, відверту й відкриту роботу журналістів", - заявила Северінсен.

Як відомо, Ханне Северінсен після того, як покинула посаду голови моніторингового комітету ПАРЄ в Україні, була радником Юлії Тимошенко на добровільних засадах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування