Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники: Луценко сам мав попросити про інтерв'ю з журналістами

Середа, 3 жовтня 2012, 15:42

Державна пенітенціарна  служба наголошує, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не просив надавати йому дозвіл на спілкування з журналістами.

Про це йдеться у відповіді Державної пенітенціарної служби на заяву екс-міністра.

"Сам засуджений Луценко з проханням до керівництва установи про надання йому дозволу на спілкування з журналістами не звертався", - йдеться у заяві.

"Представники телеканалу, які супроводжували візит в установу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, також офіційно не звертались до ДПтС з проханням про надання дозволу на інтерв’ю із засудженим Луценком", - додають у пенітенціарній службі.

Водночас у ДПтС наголосили, що "будь-яких офіційних заяв від ДПтС України про небажання Ю.Луценка спілкуватись з представниками ЗМІ на офіційному сайті відомства не розміщалось, в інтерв’ю та коментарях посадових осіб така інформація не надавалась".

Крім того, ДПтС спростовує інформацію про те, що начебто співробітники колонії просили Луценка написати заяву про відмову спілкуватися з журналістами.

"Окремо інформуємо, що після кожного звернення засудженого Луценка зі скаргами на стан здоров’я медперсоналом виправної колонії надавалась відповідна меддопомога", - підкреслили у службі. 

Як відомо, у вересні Державна пенітенціарна служба відмовила кореспонденту "Української правди" у інтерв'ю з Юлією Тимошенко попри те, що засуджена екс-прем'єр перед тим звернулася з заявою до адміністрації Качанівської колонії, в якій висловила бажання поспілкуватися з представниками ЗМІ.

ДПтС мотивувала це тим, що до засуджених, які знаходяться під вартою, заборонений допуск сторонніх осіб.

При цьому перед тим іншим ЗМІ дозволили взяти скандальне інтерв’ю в колишньої співкамерниці Тимошенко Юлії Абаплової на підставі бажання засудженої і прохання журналістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...