Тимошенко не проситиме у Януковича помилування - Власенко

Середа, 3 жовтня 2012, 19:27

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко не звертатиметься до президента Віктора Януковича з проханням про помилування.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко у середу в Харкові, повідомляє "Радіо "Свобода".

"Просити про помилування може лише та людина, яка скоїла злочин. Тимошенко не скоювала ніяких злочинів", - зазначив він.

"Але я підкреслюю, з формальної юридичної точки зору Януковичу не потрібна заява Тимошенко про помилування. Йому потрібно першим указом поновити редакцію указу про затвердження процедури помилування до жовтня 2010 року. А другим указом винести своє рішення", - уточнив захисник.

"Тобто, йому потрібно дві секунди на це: перша секунда - перший указ, друга секунда - другий указ", - додав Власенко.

За його словами, у Януковича є й інші можливості "вирішити питання Тимошенко, зберігши обличчя".

"Мене дуже часто європейські політики запитують, чи є у Януковича можливість вирішити це питання, зберігши обличчя. Я кажу, так у нього мільйон таких можливостей, але він не хоче їх реалізовувати. Він настільки боїться Тимошенко, він не хоче її випускати?" – наголосив Власенко.

Як відомо, у середу Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект "Про амністію в 2012 році", в разі ухвалення якого під амністію потраплять близько 1,5 тисячі осіб.

Водночас, згідно із законопроектом, під амністію не підпадають особи, засуджені за статтею 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) та статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень).

За цими статтями засуджені Юлія Тимошенко та колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...