Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" запевняють, що продаж землі іноземцям не несе загрози

Середа, 3 жовтня 2012, 20:26

Прийняті зміни до Земельного кодексу щодо продажу землі іноземцям не несуть жодної загрози національним інтересам України.

Про це заявив депутат від Партії регіонів, член Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Григорій Смітюх, якого цитує прес-служба партії.

Як відомо, 2 жовтня Верховна Рада прийняла закон про набуття права власності на землю іноземцями.

"Згідно з цим законом дозволяється продавати землі несільськогосподарського призначення іноземцям та юридичним особам, які інвестують кошти в економіку України. Наприклад, для спорудження підприємств, готелів, житлових будинків і т.д.", - пояснив Смітюх.

Він додав, що згідно зі світовою практикою землі промислового призначення продаються незалежно від того, яке громадянство має їх покупець.

"Адже головне питання - це інвестиції в національну економіку", - сказав політик.

Разом з тим депутат зазначив, що в ухваленому законі йдеться виключно про землі комунальної державної власності в населених пунктах.

"Закон не стосується земель аграрного сектора, які є надбанням українського народу. Суб'єктами власності земель аграрного сектора можуть бути тільки громадяни України, територіальні громади або держава. Це чітка позиція і президента, і уряду, і профільного Комітету Верховної Ради", - зазначив Смітюх.

За його словами, "слід виключити будь-які спекуляції наших опонентів, які заявляють, що цей закон нібито спрямований проти України".

"Кожен суб'єкт, який буде щось будувати на території України, є суб'єктом оподаткування. Тож ніякої загрози національній безпеці або територіальної цінності України цей закон не несе", - заявив "регіонал".

"Навпаки, він дасть можливість створити нові робочі місця для наших громадян, а також впевненість для іноземних інвесторів, які вкладатимуть кошти в нашу економіку", - резюмував парламентарій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування