У Росії готуються взаємодіяти з Кличком і Тягнибоком?

Вівторок, 30 жовтня 2012, 11:15

Росія визнає будь-який результат парламентських виборів в Україні, але буде реагувати на зміни в політиці Києва, виходячи зі своїх національних інтересів.

Про це заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов в інтерв'ю газеті "Известия".

"Росія визнає будь-який вибір українців при тому розумінні, що й за нею зберігається право реагувати на зміни в політиці Києва через призму своїх національних інтересів", - сказав він.

Зурабов також зазначив, що завдання дипломатичної місії "не зводиться лише до взаємодії з політичними силами, які перебувають під владою, але передбачає донесення російської точки зору до політиків, які перебувають в опозиції".

"Вважаємо в цьому зв'язку контакти з усім спектром політичних сил України цілком природними. Очікується, що за підсумками парламентських виборів за обопільною згодою відбудеться розширення кола тих, із ким наше диппредставництво постійно взаємодіє", - сказав він.

Посол також відзначив, що "без досягнення компромісу між різними політичними силами проведення масштабних реформ малоймовірне".

"В умовах же радикалізації політичних сил імовірність виходу на подібний "суспільний договір" стає вкрай низкою. У цьому й полягають, на мою думку, ризики нової політичної конфігурації у Верховній Раді", - заявив Зурабов.

Говорячи про візит президента Віктора Януковича до Москви напередодні виборів, посол сказав, що не вважає його пропагандистським, хоча "подія подібного масштабу неминуче стає інформаційною домінантою й може бути використана в передвиборних цілях".

"Знаючи деталі цієї поїздки, маю підстави підтвердити необхідність цієї зустрічі", - сказав Зурабов.

За його словами, найближчим часом для України буде пріоритетом переформатування влади, тому президенти "постаралися створити заділ для роботи на найближчі пару місяців".