На сайті ЦВК підтасовують голоси, на Миколаївщині їм допомагає "Беркут"

Вівторок, 30 жовтня 2012, 18:43

На сайті ЦВК кількість виборців, які отримали бюлетені за кордоном менша за тих, хто проголосував, а в Миколаївській області через день після підрахунку 100% голосів змінився переможець.

В 132 окрузі замість опозиціонера Аркадія Корнацького, перемогу якого напередодні визначила ОВК, переможцем зафіксували "регіонала" Віталія Травянка, повідомляє Преступности. НЕТ.

За першими даними, після підрахунку 100% голосів відрив Корнацького від Травянко склав 4 167 голосів.

 

У вівторок станом на 17:20, Травянко обігнав опозиціонера на 22 голоси.

 

Рейтинг Корнацького залишається незмінним, в той час як рейтинг Травянка зростає, а голоси за інших кандидатів зменшуються.

Сумарна кількість голосів не змінюється.

 

Як повідомляє на своєму Facebook миколаївський журналіст Максим Гардус на округ 132 увірвались правоохоронці.

"Менти вломилися з людьми Круглова і тупо вішають нові дані, глава ОВК втік, Беркут перекрив всі поверхи, тупо набирають на компі інфу", - пише він.

В той же час, дані на сайті ЦВК свідчать про те, що по закордонному округу кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на момент закінчення голосування – 18664.

 

Однак, якщо сумувати значення колонки "Голоси ЗА" виходить, що всього проголосувало 20422 особи.

Отже на закордонних виборчих дільницях проголосувало на 1758 осіб більше, ніж було видано бюлетенів.

 

Сума має бути такою ж або меншою, якщо частину бюлетенів визнають недійсними чи зіпсованими.

В свою чергу представник опозиційного кандидата Корнацького Ігор Пилипчук заявив, що представники кандидата подадуть "скаргу до ЦВК і до суду, зараз ми співставляємо протоколи".

"Зараз з’їжджаються люди, ми поставили вже 5 наметів. У нас є точна інформація, що зараз сюди рухається ще 2 автобуси з озброєними беркутівцями: з Південноукраїнська - везе 15 людей і з Миколаєва - везе ще 25 людей", - розповів він.

"Зараз ними набиті коридори ОВК, я думаю, що більше сотні вже є. Цим всім злочином керує безпосередньо губернатор Миколаївщини Микола Круглов", - заявив Пилипчук.