Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше половини українців стежили за матчами "Євро-2012"

Четвер, 4 жовтня 2012, 12:31

Майже 60% українців в тій чи іншій мірі спостерігали за футбольними матчами "Євро-2012".

Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 1-11 вересня шляхом опитування 1200 респондентів.

Зокрема, майже 30% опитаних слідкували за більшістю матчів чемпіонату, починаючи з групових турнірів і до фіналу, 20% - слідкували лише за матчами чвертьфіналу, півфіналу та самим фіналом, а кожен десятий – лише за фіналом.

 

Згідно з дослідженням "Рейтингу", проведеним напередодні "Євро-2012" у травні, слідкувати за матчами чемпіонату збиралися майже половина українців, що вже було більше, ніж увага до Мундіаль-2010, який зацікавив менше 40% українців.

Таким чином, під час самого чемпіонату інтерес до "Євро-2012" тільки зріс (з 50 до 60%) і відбулося це через збільшення аудиторії саме останніх матчів. Збільшення аудиторії відбулося у всіх вікових групах, також до аудиторії суттєво додалися жінки. Виникла певна "мода" на Євро.

Майже половина - 48% - задоволені грою української збірної на "Євро-2012", хоча однозначно задоволених виявилося лише 12%. Серед активних уболівальників задоволені грою збірної дві третини, однозначно задоволені – чверть.

 

"Тут присутні і емоційні оцінки, оскільки понад половина опитаних, які слідкували лише за матчами чвертьфіналу, півфіналу та фіналом (де збірна України вже не грала) також висловили задоволення грою нашої збірної. Можна припустити, що на такі оцінки вплинув загальний позитивний настрій від самого "Євро-2012" як явища", - зазначають соціологи.

Не задоволених грою збірної виявилося чверть (серед активних вболівальників – майже 30%).

Чемпіонат значно підвищив інтерес до футболу – порівняно з 2009 роком кількість опитаних, які вважають себе футбольними вболівальниками, зросла з 33 до 48%. При цьому кількість фанатів не змінилася - 6%, дещо зросла кількість тих, які вважають себе активними вболівальниками (з 10 до 14%) і значно зросла кількість неактивних вболівальників (з 18 до 29%).

 

Кожна п’ята жінка віднесла себе до неактивних вболівальників (активних – лише 7%). Третина чоловіків віднесли себе до активних вболівальників, майже 40% – до неактивних.

Найактивнішими вболівальниками залишаються молодь, мешканці міст. На заході значно більше переймаються футболом, ніж на півдні. Регіон, який не приймав матчі Євро, найменше поповнив лави українських футбольних вболівальників.

Найменше футбольних вболівальників серед прихильників КПУ (переважають старші люди), партії "Україна – Вперед!" (переважають жінки) та серед "невизначених". Більше футболом цікавляться прихильники УДАРу, Партії регіонів та "Батьківщини".

Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,8%.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування