У ЄС засуджують гомофобію і вважають заборону пропаганди дискримінацією

Четвер, 4 жовтня 2012, 12:49

Рада Європи стурбована намірами Верховної Ради України заборонити пропаганду гомосексуалізму.

Про це заявив речник генерального секретаря Ради Європи Деніел Холтген, повідомляє Радіо "Свобода" з посиланням на УНІАН. 

"Проект дає причини для стурбованості Ради Європи, він відображає також тренди в кількох країнах-членах. Ми дуже уважно стежимо за дискусіями в Україні", - сказав він.

Європейський Союз також розчарований намірами українських депутатів.

Речник комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Петер Стано сказав: "ЄС має чітку позицію у захисті прав тих людей, які наражаються на дискримінацію та жорстокість на різних підґрунтях, включаючи сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність".

"ЄС засуджує будь-які прояви гомофобії чи трансфобії і розглядає це як неприпустиме порушення прав людини", - заявив він.

Стано зазначив, що текст проекту закону суперечить низці міжнародних зобов’язань України, зокрема, в рамках Європейської конвенції з прав людини та Конвенції ООН з прав дитини, а також суперечить нормам та цінностям, які захищає ЄС та його країни-члени.

2 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)".

Серед іншого, законопроект пропонує встановити відповідальність за дії, які пропагують стосунки сексуального характеру осіб однієї статі, а також "зловживання свободою діяльності друкованих ЗМІ чи використання телерадіоорганізацій для пропаганди гомосексуалізму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування