Тюремники поки не дозволяють взяти у Луценка інтерв'ю і обіцяють роз'яснення

Четвер, 4 жовтня 2012, 14:16

Державна пенітенціарна служба не надає дозволу на інтерв'ю з екс-главою МВС Юрієм Луценком у Менській колонії і обіцяє надати на своєму сайті роз'яснення.

Про це йдеться у відповіді першого заступника голови Державної пенітенціарної служби Сергія Сидоренка на інформаційний запит "Української правди".

"Стосовно надання дозволу на проведення інтерв'ювання засудженого Луценка в установі інформуємо, що наразі до державної пенітенціарної служби надійшло понад 20 звернень представників ЗМІ з таким же проханням", - сказано у відповіді.

"Прошу враховувати, що у разі прийняття рішень на користь запитувачів адміністрація виправної колонії зобов'язана забезпечувати безпеку усіх представників ЗМІ, під час їх перебування на території установи, що охороняється", - наголосив Сидоренко.

При цьому він додав, що "обов'язковою є згода самого засудженого на проведення інтерв'ювання".

"Враховуючи викладене, та з метою виключення суб'єктивного фактору сприйняття суспільством вибірковості допуску представників ЗМІ на зустріч з засудженим Луценком, а також недопущення відволікання персоналу установи від виконання безпосередніх обов'язків з нагляду за засудженими, що може негативно вплинути на стан правопорядку і може призвести до ускладнення оперативної обстановки в установі, ближчим часом буде надано відповідні роз'яснення з питань, що цікавлять журналістів", - йдеться у відповіді ДПтС.

"Про форму таких роз'яснень буде поінформовано на офіційному веб-сайті ДПтС України", - додали у повідомленні.

 

Раніше "Українські правді" вдалося взяти перше інтерв'ю Луценка у Менській колонії, яке йому довелося надиктовувати своїй дружині, оскільки передати текст, написаний його рукою, йому не дозволили.

Як відомо, 12 вересня Пенітенціарна служба організувала брифінг для ЗМІ з колишніми сусідками екс-прем'єра Юлії Тимошенко – Юлією Абапловою та Оксаною Мельник.

За версією тюремників, про бажання поспілкуватися з журналістами заявили самі сусідки. На брифінг покликали лише провладні видання.

Пізніше на прохання "Української правди" надати можливість взяти інтерв'ю у колишніх сусідок Тимошенко у пенітенціарній службі відповіли, що Абаплова попросила "обмежити її від спілкування з журналістами".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News