Янукович подякував Пінчуку за "путівник" модернізації

Четвер, 4 жовтня 2012, 15:28

Президент Віктор Янукович високо оцінив електросталеплавильний комплекс "Інтерпайп Сталь" ("Дніпросталь"), побудований компанією "Інтерпайп" у Дніпропетровську.

На врочистій церемонії введення нового заводу в експлуатацію в четвер Янукович зазначив, що це є великою подією в житті не лише Дніпропетровського регіону, але й усієї України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За останні 40 років – це перший завод, який побудований з нуля за найсучаснішими технологіями разом із італійською компанією Danieli. Був реалізований інвестиційний проект вартістю понад $700 млн доларів", - сказав президент.

 Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА

Він подякував усім, хто взяв участь у реалізації проекту, і додав, що подібні проекти в Україні можна й потрібно реалізовувати.

"Ми разом можемо й здатні вирішувати великі завдання. Цей проект – своєрідний путівник для нашої країни, це той шлях, яким ми повинні йти: це шлях модернізації, підвищення конкурентоспроможності наших підприємств, розвиток економіки й на її підґрунті - поліпшення життя людей", - вважає Янукович.

Водночас, він відзначив, що Україні слід іще багато зробити, щоб наздогнати провідні країни, "які є з одного боку нашими партнерами, з іншого боку – нашими конкурентами на світових ринках".

Глава держави також указав на високу екологічність даного проекту.

"Тут закладені найсучасніші екологічні енергоефективні технології, які дозволяють мати високоякісну продукцію й дуже хорошу конкурентну собівартість", - підкреслив Янукович, додавши, "це те, що нам потрібно впроваджувати практично в усіх галузях промисловості".

На підприємстві "Інтерпайп Сталь" впроваджені сучасні екологічні стандарти й норми, значно скорочені викиди в атмосферу, що дуже важливо для Дніпропетровського регіону, констатував президент.

Янукович побажав засновнику групи "Інтерпайп" Віктору Пінчуку й трубно-колісній компанії "Інтерпайп", які змогли втілити ідею в реальний проект, успіхів, "щоб таких проектів у вашому житті було багато".

 

У ході врочистої церемонії президент вручив керівникам і учасникам будівництва заводу "Інтерпайп Сталь" державні нагороди, зокрема, орден 2-го ступеню "За заслуги" директору нового підприємства Геннадію Єсаулову, а також орден 3-го ступеню "За заслуги" директору проекту Мортуни Ауреліо й іншим учасникам проекту.

"Інтерпайп" підконтрольний групі Eastone, входить у десятку найбільших у світі виробників безшовних труб і є третім за величиною виробником цільнокатаних залізничних коліс у світі.

У структурі компанії чотири промислові активи: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод (НТЗ)", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод (НМТЗ)", "Інтерпайп Ніко-Тьюб" і "Дніпропетровський Втормет".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування