Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" впевнені, що "політичні в'язні" - не українські реалії

Четвер, 4 жовтня 2012, 17:53

Резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в Страсбурзі про визначення політичних в’язнів не має до України жодного відношення.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара, повідомляє УНІАН.

"А вона до нас взагалі не має жодного відношення. Це - політична декларація. Ми її цінуємо як політичну декларацію. Я думаю, що сама термінологія удосконалюватиметься, це потрібно брати до уваги при формуванні кримінального законодавства і кримінально-процесуального законодавства", - зазначив він.

"Але у цій резолюції Україна не називається, я вважаю, що немає нічого в цій резолюції, що можна було прикласти на нинішні українські реалії", - вважає депутат.

При цьому він відзначив, що, на його думку, ПАРЄ прийняла дуже загальне, політичне визначення, а не юридичне.

Також депутат висловив думку, що ухвалення резолюції може ускладнити роботу Європейського суду з прав людини.

"Суд завжди тримався легалістичної лінії, і його не можна втягувати у політичні події. Але оскільки Європа сама зараз перебуває у стані важливих виборів в дуже важливих країнах, в одних вже вибори пройшли і формуються нові уряди, і наступного року пройдуть вибори, наприклад, в Німеччині, тому все сильно політизується", - сказав Кожара.

"Це (ухвалення резолюції), я думаю, не сприяє підвищенню авторитету Ради Європи як європейського форуму для обговорення європейських проблем. У мене двозначне ставлення до того, що відбулося на сесії", - додав він.

Як відомо, 3 жовтня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка визначає поняття "Політичний в'язень".

У документі, зокрема викладено 5 критеріїв, які можуть означати, що той чи інший громадянин є політв'язнем.

При цьому асамблея закликала всі країни - члени Ради Європи, в яких є підозри на наявність політв'язнів, переглянути справи таких осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування