Залишки "мовного" табору біля Українського дому знову розгромили

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 14:51

Кілька невідомих осіб в одязі працівників комунальних служб влаштували погроми у таборі захисників української мови біля Українського дому у Києві.

Про це повідомила одна із координаторів акції протесту Єлизавета Жарікова, пише Тиждень.

 Фото "Тижня"

За її словами, інцидент стався о 5:30 ранку. В таборі на цей момент чергувало двоє активістів.

Фото "Тижня"

"Міліція стояла поряд і не відреагувала, хоча до неї зверталися. На відео, які зняли наші активісти, міліціянт говорить, що це дійсно працівники комунальних служб, і вони не мають до них відношення і не заважали їм прибирати сміття", – заявила Жарікова.

У таборі, за її словами, знищили плакати, стенди, активісти заявляють, що пропали їхні особисті речі.

Жарікова повідомила, що наразі активісти подають скаргу до міліції і мають намір відновити роботу табору.

Пізніше "Українській правді" в міліції повідомили, що 5 жовтня близько 12-ї години до них звернулася мешканка Львова та повідомила про те, що близько 5-ї години поблизу Українського дому у неї зникла куртка з паспортом та квитком на потяг Київ- Львів.

"За словами заявниці, у крадіжці вона підозрює працівників районної шляхо-експлуатаційної дільниці, які приблизно в той час прибирали там територію", - йдеться в повідомленні.

В міліції заявили, що заяву громадянки зареєстровано згідно чинного законодавства.

"Зауважимо, що близько 5-ї години на пропозицію працівників міліції написати заяву про крадіжку на місці події заявниця відповіла, що згодом вона сама звернеться до територіального міліцейського підрозділу", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...