Чиновники "зекономили" на олімпійцях майже 1,5 мільйони

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 14:03

Державна служба молоді та спорту заявляє про розтрату 1,3 мільйонів гривень, які були виділені збірній України з легкої атлетики для проведення тренувань.

Про це на прес-конференції у п’ятницю заявив голова Державної служби молоді і спорту і Равіль Сафіуллін.

За його словами, в рамках перевірки встановлено, що з 27 березня 2011 року по липень 2012 року офіційно на спортивній базі в російському Кисловодську збірна України з легкої атлетики провела 12 зборів.

Водночас російська база проведення цих зборів не підтвердила.

"Тобто збори були, але спортсменів змусили проживати у приватному секторі. На гроші, які їм давалися як добові на харчування, вони мали знімати ще й житло", - заявив Сафіулін.

Також він заявив, що гроші на проведення передолімпійського збору на базі в Святошино не були виділені через те, що федерація лише в останній день визначилася, де проводити збори.

Крім того, за словами Сафіулліна, федерація легкої атлетики не виплатила вчасно трьом членам олімпійської збірної матеріальну допомогу від НОК.

"Допомогу виділили ще в травні, а спортсмени її отримали лише зараз", - заявив голова Держслужби.

Держслужба вже звільнила державного тренера збірної України з легкої атлетики Валерія Александрова й головного тренера збірної команди України з легкої атлетики Олександра Апайчева.

Старшого тренера Костянтина Степанцева (зараз він на лікарняному) та начальника команди Руслана Руссу мають намір звільнити з посад найближчим часом.

Як відомо, напередодні Олімпіади атлети поскаржились у ЗМі на жахливі умови на зборах – їх годували жахливою їжею і навіть не давали в нормальній кількості води.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування