З'їзд опозиції може й не відбутися – Яценюк

Неділя, 7 жовтня 2012, 12:51

Один з лідерів Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявляє, що триває підготовча робота до з’їзду Об’єднаної опозиції, але з’їзд може і не відбутися.

Про це він повідомив на прес-конференції в Дніпропетровську, передає УНІАН.

Яценюк нагадав, що зараз триває процес перемовин щодо формування єдиного списку мажоритарних кандидатів ще з однією партією.

За його словами, якщо таке рішення буде прийнято щодо підтримки на одних округах представників Об'єднаної опозиції, а на інших округах представників цієї політичної сили, то з цього приводу буде проведено окрему прес-конференцію.

"Для того, щоб прийняти остаточне рішення щодо формування списку мажоритарних кандидатів, наразі дуже мало часу. Але час ще є", - сказав Яценюк.

"Для того, щоб прийняти юридично це рішення є два механізми. Перший механізм – це проведення з'їзду, але це не є обов'язковим механізмом. Інший механізм - це заява суб'єкта виборчого процесу, який висунутий по відповідному одномандатому виборчому округу про те, що він підтримує іншого кандидата і знімає себе. Тому, тут є 2 виборчих механізми і, таким чином, ми можемо використати і те, й інше", - сказав голова ради Об’єднаної опозиції.

Наразі Об’єднана опозиція проводить переговори з партією Віталія Кличка УДАР щодо можливості висунення узгоджених кандидатів-мажоритарників, які є найрейтинговішими в округах від цих двох політичних сил.

В ЗМІ з’явилася інформація, що 10 жовтня може бути проведено з’їзд "Батьківщини" для вирішення цього питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News