Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" хочуть заслати главу Вищої ради юстиції в Умань

Понеділок, 8 жовтня 2012, 18:21

Главу Вищої ради юстиції (ВРЮ) Володимира Колесниченка хочуть призначити на посаду судді Уманського міського райсуду Черкаської області.

Відповідний проект постанови у Верховній Раді зареєструвала депутат від Партії регіонів Ірина Бережна, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Пропонується за вагомий внесок у реалізацію державної правової політики, багаторічну самовіддану працю та високий професіоналізм обрати Колесніченко Володимира Миколайовича, раніше обраного безстроково, на посаду судді Уманського міського районного суду Черкаської області", - йдеться в документі.

Депутат зазначає, що Колесніченко є "прикладом працездатності, жертовної відданості державних справ і вміння добиватися поставленої мети".

Бережна вказує, що на посаді глави ВРЮ Колесниченко зміг забезпечити "ефективне виконання покладених на ВРЮ функцій, в першу чергу, в процесі призначення та обрання суддів, притягнення їх до відповідальності, призначення суддів на адміністративні посади в судах та звільнення з цих посад".

Разом з тим, на її думку, на посаді судді Уманського міськрайсуду Черкаської області Колесніченко "стане суттєвим посиленням кадрового потенціалу суддів Черкащини та буде сприяти подальшому поліпшенню рівня здійснення цим судом правосуддя".

Як відомо, Колесніченко був обраний на посаду глави ВРЮ в березні 2010 року.

Він є багаторічним соратником і кумом Сергія Ківалова. Проте знаходиться в складних відносинах з радником президента, який курирує питання юстиції Андрієм Портновим. Останній, за деякими даними, має намір поставити главою ВРЮ наближену до себе людину.

Депутат Бережна входить до так званої "Групи Портнова".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування