Держкомстат купив комп’ютерів на 57 мільйонів, щоб переписати населення

Вівторок, 9 жовтня 2012, 12:46

Державна служба статистики 26 вересня за результатами тендеру уклала угоду з дочірнім підприємством "КМ техно" на постачання комп’ютерів, витратних матеріалів та оргтехніки для оброблення матеріалів Всеукраїнського перепису населення.

Вартість угоди склала 57,02 мільйона гривень, пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Обладнання розбити на чотири групи: для центрального рівня, чотирьох регіонів з населенням більше 2,6 мільйона осіб (Дніпропетровська, Донецька, Харківська області та Київ), вісім регіонів з середньої чисельністю населення та 15 регіонів з маленьким населенням.

ТОВ "КМ техно" засновано колишнім директором "Квазар-Мікро" Віктором Примаком і ДП "КМС-Україна". Директором цієї фірми є колишній власник "Квазар-Мікро" Євген Уткін, компанія зареєстрована на кіпрську фірму "КМ кор лімітед".

Як відомо, раніше Держкомстат за 110 мільйонів 28 тисяч гривень замовив друк переписних документів.

За даними Державної служби статистики, чисельність населення України на 1 січня 2012 року склала 45 мільйонів 63 тисячі осіб.

Уряд планував Всеукраїнський перепис населення на 2011 рік. Згодом його було перенесено на грудень 2012 року, а на початку цього року віце-прем’єр Сергій Тігіпко повідомив про перенесення перепису на 2013 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування