Азаров доручив розглянути повернення ТВі у кабельні мережі

Вівторок, 9 жовтня 2012, 14:22

Прем'єр Микола Азаров доручив Держкомтелерадіо вивчити питання ретрансляції програм телеканалу ТВі у кабельних мережах.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

З відповідним проханням Азаров звернувся також до голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова.

"Микола Азаров доручив провести 10 жовтня нараду, на якій ґрунтовно розглянути це питання, враховуючи всі його аспекти", - йдеться в повідомленні.

Гендиректор телеканалу ТВі Микола Княжицький нічого не знає про заплановану нараду, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Мене ніхто не запрошував. Я планував завтра бути за кордоном, де у мене заплановані дуже важливі зустрічі. Якщо мене запросять, можливо, я їх відміню", - сказав він.

Відповідаючи на питання, що змусило Азарова відреагувати на ситуацію навколо телеканалу, Княжицький припустив:

"Оскільки дуже багато західних спостерігачів і політиків впевнені, що наше відключення пов'язано з виборчою кампанією, можливо, влада хоче добре виглядати перед виборами".

"А може, вони таким чином реагують на наше офіційне звернення. Я не знаю. Справа в тому, що президент вже давав доручення Нацраді розібратися з цим питанням, але Нацрада не сказала нічого, крім абсурдних тез, що не має до цього ніякого відношення і не може на це вплинути. Чи закінчиться це доручення Азарова чимось ефективним, я не знаю ", - зазначив він.

Як відомо,телеканал ТВі 20 липня заявив про відключення з кабельних мереж торговельної марки "Тріолан", унаслідок чого жителі 11 міст України втратили можливість дивитися його передачі. У ТВі пов'язали це з "тиском, який чинять на телеканал".

Нацрада з телерадіомовлення самоусунулася від вирішення конфлікту, заявивши, що конфлікт між ТВі та "Тріоланом" лежить у суто господарській площині.

Згодом журналісти телеканалу ТВі заявили, що кабельний оператор "Воля" без попередження вирішив з початку осені перевести канал із популярного базового пакета в дорогий розширений пакет, доступний лише третині користувачів цього оператора.

Журналісти каналу впевнені, що тиск на ТВі, який розпочався зі старту виборчої компанії в країні, спрямований на "знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування