Викрадений з Києва російський опозиціонер побоювався, що його вб'ють

Четвер, 1 листопада 2012, 11:19

Член Московської Гельсінської групи Валерій Борщов упевнений, що опозиціонер Леонід Развозжаєв побоювався того, що його вб'ють.

"У Развозжаєва при обшуку (у СІЗО після затримання) знайшли записку, у якій говорилося, що якщо його знайдуть мертвим, то він руки на себе не накладав, а його вбили", - заявив Борщов на прес-конференції в четвер.

Правозахисник вважає, що слідчий у справі Развозжаєва був знайомий із ситуацією викрадення.

Борщов думає, що "це все було відомо Слідчому комітету, тому постає питання про недовіру до слідчого".

Він відзначив, що опозиціонер зараз перебуває "у більш твердому стані", ніж раніше, коли його вперше відвідали члени ОНК, і відчуває підтримку.

Тим часом слідство намагається встановити істину в історії з можливим викраденням опозиціонера Леоніда Развозжаєва в рамках процесуальної перевірки, повідомили  в СК РФ.

"Слідство має намір завершити процесуальну перевірку у встановленим законом термін і за її підсумками прийняти рішення або про порушення кримінальної справи, або про відмову в порушенні справи", - підкреслили в СК.

Поки, "крім невиразних і суперечливих пояснень самого Развозжаєва слідство не одержало ніяких інших матеріалів на цей рахунок", повідомили у відомстві.

Там нагадали, що СК проводив процесуальну перевірку, що почалася ще 22 жовтня, "причому не за заявою Развозжаєва, а за повідомленнями ЗМІ". Причому перевірка була почата з ініціативи самого Слідчого комітету.

У СК вказали, що Развозжаєв при його опитуванні жодного разу не заявляв слідчому вимог про порушення кримінальної справи щодо людей, які нібито його викрали. "І це, щонайменше, дивно", - сказали в СК.

Поряд із цим, сторона захисту Развозжаєва "до цих не надавала  ніяких об'єктивних даних не тільки про факт його викрадення, але й про його перебування в тому або іншому місці".

"Тому слідство в односторонньому порядку намагається встановити істину", - сказали в СК.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування